Privacyverklaring

AVG

De AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) treedt 25 mei 2018 inwerking. Deze (EU) wet brengt nieuwe verplichtingen met zich mee en vanzelfsprekend doen wij onze uiterste best om deze regels goed te implementeren. Onderstaande ‘privacy verklaring’ is onderdeel van deze nieuwe wetgeving en daarnaast ligt ons ‘privacy beleid’ ter inzage in de praktijk. Indien u aanvullende informatie wenst over de implementatie van de AVG binnen onze praktijk kunt u contact opnemen met de praktijkmanager: info@interdent.nl

Privacy- en cookieverklaring

Uw privacy wordt door ons gerespecteerd. Tandarts Scherpenzeel streeft ernaar om uw privacy zo goed mogelijk te waarborgen en zal vertrouwelijk omgaan met de informatie die u bij ons aanlevert. Bij de verwerking van persoonsgegevens nemen wij de geldende wet- en regelgeving op het gebied van privacy in acht. In deze privacy- en cookieverklaring informeren wij u over de wijze waarop wij met uw gegevens omgaan.

Categorieën persoonsgegevens

Door het gebruiken van de website en de daarop beschikbare diensten laat u bepaalde gegevens bij ons achter. Dat gebeurt ook bij ons in de praktijk in het kader van de uitvoering van de behandelovereenkomst. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Wij bewaren en gebruiken uitsluitend de persoonsgegevens die rechtstreeks door u worden opgegeven of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt om te verwerken.

Afhankelijk van de dienst die u gebruikt kunnen wij de volgende gegevens verzamelen:

NAW gegevens;

Geslacht;

E-mailadres;

Telefoonnummer;

BSN;

Gegevens betreffende uw gezondheid;

De naam van uw zorgverzekeraar;

De naam van uw andere zorgverleners;

Tijdstip van uw afspraak;

Betalingsgegevens;

IP-adres

Grondslag voor gegevensverwerking

Wij mogen alleen rechtmatig persoonsgegevens van u verwerken als wij dat doen op basis van een juridische grondslag. Wij verwerken uw persoonsgegevens omdat dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst tussen u en ons, zoals neergelegd in artikel 6 lid 1 sub b van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Daarnaast kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken voor een ander gerechtvaardigd belang, zoals het informeren van onze patiënten over actualiteiten of wijzigingen in onze dienstverlening. Deze grondslag is neergelegd in artikel 6 lid 1 sub f van de AVG.

Doeleinden gegevensverwerking

De persoonsgegevens die door ons worden verzameld, worden gebruikt voor de volgende doeleinden:

Het opstellen en bijhouden van uw medisch dossier;

Het inplannen van een afspraak;

Het uitvoeren van een behandeling;

Het aanvragen en uitvoeren van een eConsult;

Het bijhouden van door u aangegeven voorkeuren;

Het verbeteren van onze dienstverlening;

Het uitvoeren van overige, door u gevraagde, diensten.

Verstrekking van uw persoonsgegevens aan derden

Wij verstrekken uw persoonsgegevens in beginsel alleen aan derde partijen indien u daar zelf toestemming voor heeft gegeven. Gegevensverstrekking zonder uw toestemming vindt plaats indien dat noodzakelijk is om de overeenkomst tussen u en ons uit te kunnen voeren of een wettelijke verplichting ons dat voorschrijft.

Bewaartermijnen

Wij zullen uw gegevens niet langer bewaren dan noodzakelijk is voor de in deze privacy- en cookieverklaring beschreven doeleinden, tenzij dat nodig is op grond van een wettelijke verplichting. Voor het bewaren van uw medische gegevens hanteren wij de wettelijke bewaartermijn uit de Wet op de geneeskundige behandelovereenkomst. Naast de WGBO houden we indien nodig ook rekening met bewaartermijnen die voortvloeien uit andere wetgeving.

Beveiligingsmaatregelen

Om uw gegevens zo goed mogelijk te beschermen hebben wij passende beveiligingsmaatregelen getroffen. Zo hebben wij een privacy beleid opgesteld en geïmplementeerd, hebben wij verwerkersovereenkomsten afgesloten en een functionaris gegevensbescherming aangesteld. Onze ICT (software/hardware) wordt door een gespecialiseerd bedrijf beveiligd en onderhouden.

Verwijzingen naar websites van derden (via hyperlinks)

Om u van dienst te zijn hebben wij op onze websites verwijzingen opgenomen naar websites van derden. Wij maken u er graag op attent dat wanneer u deze websites bezoekt, de voorwaarden uit de privacy verklaringen van deze derden van toepassing zijn. Wij raden u aan om de privacy verklaringen van deze websites te lezen voordat u daar verder gebruik van maakt.

Uw rechten

Wanneer u persoonsgegevens aan ons heeft verstrekt, heeft u verschillende rechten die u kunt uitoefenen. Zo heeft u recht op inzage, rectificatie en het wissen van uw gegevens. Ook kunt u ons verzoeken om uw gegevens aan u of een andere partij over te dragen of om de gegevensverwerking te beperken. Het staat u daarnaast vrij om bezwaar te maken tegen een verwerking van uw gegevens. U kunt bovendien uw toestemming voor de gegevensverwerking altijd in te trekken. U kunt uw verzoek bij ons kenbaar maken door ons een e-mail te sturen aan info@interdent.nl of door telefonisch contact met ons op te nemen via: 033 2771320. Wij streven ernaar om binnen 14 werkdagen op uw verzoek te reageren.

Klacht indienen bij de Autoriteit persoonsgegevens

Mocht u onverhoopt niet tevreden zijn over de wijze waarop wij met uw gegevens omgaan, dan kunt u een klacht hierover indienen bij de Autoriteit persoonsgegevens. De contactgegevens van de Autoriteit persoonsgegevens vindt u hier: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/zelf-doen/privacyrechten/klacht-over-gebruik-persoonsgegevens

Gebruik van cookies

Wij maken op onze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van de website wordt meegestuurd en door uw browser op de harde schijf van uw computer wordt opgeslagen. Daarmee kunnen wij onder andere verschillende opvragingen van pagina’s van de website combineren en het gedrag van gebruikers analyseren. U kunt het gebruik van deze cookies weigeren, hoewel dit de functionaliteit en het gebruiksgemak van de website kan beperken.

Alle cookies op onze website beschouwen wij als noodzakelijk en zullen altijd worden ingeladen. Indien u wenst deze cookies uit te schakelen kun u de Google Analytics Opt-out Browser Add-on gebruiken. Deze Add-on voorkomt dat informatie over bezoekactiviteit word gedeeld met Google Analytics.

Ook kunt u cookies ten alle tijden eenvoudig zelf blokkeren en verwijderen via uw internetbrowser. U kunt uw internetbrowser zodanig instellen dat u een bericht ontvangt als er een cookie wordt geplaatst. U kunt ook aangeven dat bepaalde cookies niet geplaatst mogen worden. Bekijk voor deze mogelijkheid de helpfunctie van uw browser. Als u de cookies in uw browser verwijdert, kan dat gevolgen hebben voor het prettig gebruik van deze website. Sommige tracking cookies worden geplaatst door derden die onder meer via onze website advertenties aan u vertonen. Deze cookies kunt u centraal verwijderen via www.youronlinechoices.eu.

Wij maken ook gebruik van social media related cookies. Hiermee registreren social media zoals bijvoorbeeld Facebook en LinkedIn welke artikels en pagina’s u deelt via hun sociale media sharing buttons. Ze kunnen ook tracking cookies bevatten die uw surfgedrag op het web volgen.

Wees er wel van bewust dat als u geen cookies wilt, wij niet meer kunnen garanderen dat onze website helemaal goed werkt. Het kan zijn dat enkele functies van de site verloren gaan of zelfs dat u de website helemaal niet meer kunt bezoeken. Daarnaast betekent het weigeren van cookies ook niet dat u helemaal geen advertenties meer te zien krijgt. De advertenties zijn dan alleen niet meer toegesneden op uw interesses en kunnen daardoor vaker worden herhaald.

Hoe u uw instellingen kunt aanpassen, verschilt per browser. Raadpleeg indien nodig de helpfunctie van uw browser, of klik op één van de onderstaande linken om direct naar de handleiding van uw browser te gaan.

Diensten van Google

Onze website maakt gebruik van bepaalde diensten van Google waarbij gebruik kan worden gemaakt van cookies en andere technieken, zoals Google Analytics, om bij te houden hoe gebruikers de website gebruiken. De aldus verkregen informatie wordt, met inbegrip van het adres van uw computer (IP-adres), overgebracht naar en door Google opgeslagen op hun servers in de Verenigde Staten.

Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe onze website gebruikt wordt, om rapporten over de website aan ons te kunnen verstrekken en om haar adverteerders informatie over de effectiviteit van hun campagnes te kunnen bieden. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op.

Wijzigingen in deze privacy- en cookieverklaring

Wij behouden ons het recht voor om deze privacy- en cookieverklaring aan te passen. Deze wijzigingen zullen via onze praktijkwebsite bekend worden gemaakt. Wij raden u daarom aan om deze verklaring regelmatig te raadplegen, zodat u van eventuele wijzigingen op de hoogte bent.

Onze contactgegevens

Heeft u nog vragen of opmerkingen na het lezen van deze privacy- en cookieverklaring? Dan kunt u hiervoor contact met ons opnemen via de onderstaande e-mail adres: info@interdent.nl

Producten

Mondscanner

Vandaag een kunstgebit aanmeten en binnen een week al in gebruik nemen? Voor ons is het geen utopie maar realiteit. Wij beschikken over een mondscanner waardoor het zogenaamde “happen” overbodig is geworden. Interdent Tandtechniek heeft alle middelen in huis om

Lees meer

Reparaties

Bij Interdent Tandtechniek kunt u uiteraard ook terecht voor reparaties die zelfs veelal al op dezelfde dag kunnen worden hersteld. Bij kleine reparaties is het dan ook mogelijk om er gelijk op te wachten terwijl onze tandtechnicusen uw gebit repareren.

Lees meer

Facings en inlays

Interdent werkt met diverse merken in de implantologie: Straumann, Nobel Biocare, 3I, Frialit, Camlog en Zimmer. De ontwikkelingen in de implantologie staan niet stil, wij volgen deze vooruitgangen dan ook op de voet. Zo leveren wij sinds juli 2008,ook gefreesde

Lees meer

Frames en prothesen

Volledige prothese Een volledige prothese of kunstgebit is een oplossing indien er geen tanden en kiezen meer aanwezig zijn. Door verschillende methodes van opstellen, een ruime keuze uit diverse soorten elementen en goed overleg met de tandarts maken wij voor

Lees meer

Implantaat

Interdent werkt met diverse merken in de implantologie: Straumann, Nobel Biocare, 3I, Frialit, Camlog en Zimmer. De ontwikkelingen in de implantologie staan niet stil, wij volgen deze vooruitgangen dan ook op de voet. Zo leveren wij sinds juli 2008,ook gefreesde

Lees meer

Kroon en brugwerk

Naast de bekende kronen en bruggen vervaardigd op een onderstructuur van een goudlegering werken wij sinds enkele jaren met zirkonium onderstructuren. De zirkonium onderstructuren hebben als voordeel dat ze biocompatibel zijn, zeer sterk (dus ook geschikt in geval van bruxisme)

Lees meer
Adres
Interdent Tandtechniek
Stationsweg 393
3925CC Scherpenzeel
033 277 1320
Contact